0

7 години затвор е получил мъж, пребил жестоко дете с точилка, Решението е на Софийския районен съд.

Криминалното деяние е извършено на 8 август 2021 година в жилище на улица "Суходол" в столицата. Подсъдимият е нанесъл множество удари с ръце, крака и сточилка в областта на главата на малолетно момче. Вследствие на побоя то получило тежка телесна повреда, изразяваща се в травма на главата, хематом в челно теменната област на главата и кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка.

“Деянието е извършено с особена жестокост - чрез нанасяне на множество удари и в условията на опасен рецидив, тъй като Ю.И. е бил осъден за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода“ ефективно”, поясниха от прокуратурата./

По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели, от чиито показания станало ясно, че обвиняемият е имал връзка с майката на детето. На 08.08.2021г. тя била взела сина си и го откарала в неговия дом. Детето се разплакало за баща си и това провокирало агресията на обвиняемия.

Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение и наложи на Ю.И. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.