1

О кръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт срещу мъж от гоцеделчевското село Дъбница затова, че прибрал бидон, пълен с наркотици. Случката се разиграла през януари тази година, когато обвиняемият е събирал дърва в полето край река Места.

В близост до нея той забелязал съда, който по-често се използва за претакване на зеле, и го натоварил в каруцата си без да го отваря. Когато се прибрал вкъщи решил да провери какво има вътре и установил, че в него всъщност е била скрита тревиста маса. Извадил наркотичното вещество, натъпкал го в 7 полиетиленови чувала и го скрил на тавана на необитаема къща в Дъбница.

Няколко дни по-късно дъбничанинът бил арестуван и отведен в полицейското управление в Гоце Делчев заради открити наркотици в кола. Той обяснил на полицаите, че е открил необикновения бидон и ги завел на мястото.

Назначена е експертиза на откритото вещество, която е доказала, че това е марихуана. Теглото й е било 4,660 кг. , като пазарната му цена е близо 28 000 лева. А. М. е бил привлечен към наказателна отговорност за незаконно държане на наркотично вещество с цел разпространение. Предстои делото да продължи в съда.