0

С рещу 6 000 лв парична гаранция собственикът на песа, който преди дни нахапа зверски 10-годишно момченце край село Въгларово, ще бъде пуснат на свобода.

Дежурният в събота състав на хасковския районен съд отказа да приеме аргументите на наблюдаващия досъдебното производство по казуса прокур, който настоя за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Защитничката на 51 – годишният обвиняем Анастас Караиванов застъпи тезата, че клиентът й най-вероятно ще получи администратиавна глоба, а самото разследване било в съсвсем начален стадий.

Сумата трябва да бъде платена в едноседмичен срок.

Жителите на село Въгларово са изумени от развоя на случващото се. Те разказказват, че това не е първият случай, когато отглеждане от Анастасов песове късат синджирите и се нахвърлят по минаващи край имота му. Сред нападнатите преди време бил дори прокурор, който обичал да прави сутрешния си джогинг по маршрута, където по дърветата били вързани близо 40 кучета от различни породи.

Инцидентът с невръстната жертва стана около 15,40 часа на 14 юни - куче от породата азиатски вълкодав за части от секундата скочило върху детето, играещ със свое приятелче на топка. Жертвата била повалена на земята, хирурзите са установили в последствие множество опасни рани от зъбите, някои стигали до белия и черния дроб.

Детето, което е от Хасково и дошло в селото на гости с баба си, било отведено в пловдивската болница „Свети Георги“, където са му направени няколко операции, но все още животът му е в опасност.

ЗВЕРСТВО: Нахапаното от куче дете в Хасковско е в кома