0

В ъзрастна жена е починала след пожар в дома ѝ в столичния район „Илинден“ в новогодишната нощ. Тя е откарана в Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, но лекарите не са могли да я спасят. Според съседи огънят е причинен от хвърлена пиратка, съобщи БНР.

От пресцентъра на МВР потвърдиха, че са получили сигнал за пострадала при пожар жена, подаден на 1 януари. Дали пиратка е причината за огъня, може да бъде установено от пожаро-техническата експертиза

По непотвърдена информация жертвата е на 76 години.

Във фейсбук групата на ж.к. "Света троица" е публикувана снимка от трагичния инцидент, а в коментарите под нея се застъпва категорично версията, че пожарът е провокиран от пиротехника. "Голяма трагедия на връх Нова година от фойерверки в моя блок, мир на праха на жената!", пише местен жител.

Междувременно 89-годишен мъж почина при пожар, обхванал няколко къщи в Търговище. Огънят е тръгнал от тази сутрин от имота на починалия в квартал „Малчо Малчев“. При гасенето са използвани пет противопожарни коли, от пламъците е изведена 82-годишна жена, която не е пострадала сериозно. Трупът на починалия е намерен при разчистването на отломките от пожара.

Причините за инцидента се изясняват.