Т урски шофьор е задържан в четвъртък, след като се опита да прекара нелегално през България четирима сирийски бежанци. Те били скрити в тайник зад изкуствена преграда зад последния ред седалки на автобуса.

Турски шофьор е задържан в четвъртък, след като се опита да прекара нелегално през България четирима сирийски бежанци. Те били скрити в тайник зад изкуствена преграда зад последния ред седалки на автобуса.

Районната прокуратура в Свиленград вече повдигна обвинение на турския гражданин. Около 5 часа сутринта на ГКПП Капитан Андреево пристигнал автобус с турска регистрация. Той пътувал по редовна линия от Истанбул за Букурещ.

В рейса имало само четирима пътници и двама водачи. Граничните власти извършили проверка и така бил открит тайник зад последните седалки.

Там били открити мъж, две жени и 15-годишно момче. Чужденците били с документи за самоличност, но без необходимото разрешение,за да влязат  в страната

С постановление на  наблюдаващия прокурор  на обвиняемия Р.И., който е главен шофьор на автобуса,  е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 4000 лева и мярка за процесуална принуда „Забрана да не напуска пределите на Р.България“ 

До момента е установено, че той бил ангажиран в Турция да откара нелегално сирийските граждани до Румъния срещу заплащане. За целта той лично ги укрил в тайника в автобуса. Разследването по случая продължава.