М ладият мъж, който уби родителите си в Благоевград, а след това се опита да замаскира деянието си, като опожари апартамента им, е употребил един от новите видове синтетика „Канибал”.

РУМЕН ЖЕРЕВ


Това разкриха криминалисти пред „Телеграф”. След като ги убива, 23-годишният Илия Априлов краде бус, бяга с него и катастрофира.
„Възможно е под въздействие на стимулантите да се е отключило някакво психично заболяване, което е предизвикало агресията му”, коментира пред „Телеграф” психологът Иво Ташев.
Пожар
Според него това, че младежът се е опитал да прикрие стореното с пожар и след това е откраднал бус, означава, че той е осъзнавал какво прави. „Възможно е употребата на веществата да са дошли покрай спортните занимания на студента, който се е стремял да изглежда добре като много други хора” - обясни още психологът Ташев. Според негови колеги причината за агресията му е, че родителите му в един момент са разбрали или са започнали да го подозират, че се друса, и са спрели джобните. Отказът да му дават пари е отключил агресията у младежа, който иначе е бил примерен студент.


Сигнали
Две досъдебни производства са образувани срещу задържания за убийството на родителите си 23-годишен младеж Илия Априлов от Благоевград, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград, Георги Мадолев. Едното е във връзка със смъртта на неговите родители, а второто е за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, което обвиняемият е извършил, след като е умъртвил родителите си. Първият сигнал е постъпил малко преди 2 часа в нощта срещу понеделник до пожарната в Благоевград за пожар в апартамент в жк „Ален мак”. при първоначалния оглед са открити окървавените тела на собствениците на жилището - 60-годишен мъж и неговата 49-годишна съпруга.
Вчера съдът в Благоевград определи постоянна мярка „задържане под стража” за обвиняемия Илия Априлов.