О бвиненият за убийството на 36-годишния Илиян Илиев в столичния ж.к. „Люлин“ Денис Мустафа Камел Ал Газзи е имал афинитет към хладните оръжия, коментират хора, които твърдят, че го познават.

Преди броени дни 24-годишният младеж, известен сред аверите си с прякора Русия прободе смъртоносно в областта на врата жертвата си след разправия, заради заря по случай раждането на дете, което Илиян празнувал с компания.

Показателен за това, че убиецът е имал слабост към хладните оръжия е и фактът, че е поставил нож под снимката си във Фейсбук. Както и видеата, които се завъртяха в социалните мрежи и доказаха, че Ал Газзи е изключително агресивен. В едно от тях младежът псува и заплашва друг мъж с думите: „Брат, що ме караш да си извадя сега мачетето от джоба и да те наръгам, а?“. А след това го удря.

Според запознати Ал Газзи винаги носел в себе си ножа, с който убил Илиян и дори преди време намушкал с него момче в крака, но няма данни жертвата да е подала сигнал.

„Явно има афинитет към ножовете“, „Това си е чист и обучен терорист“, „Да седи по-дълго зад решетките, че излезе ли... „Люлин“ ще му се стори тесен...“, коментират убиеца в социалните мрежи жители на "Люлин".

Жертвата Илиян Илиев.

 Жертвата Илиян Илиев.