Т ялото на убития в добричкото село Соколово германец било намерено разхвърляно на две места: една част била напъхана в чувал, който бил на двора, останалите части - във фризер.

Ива Димитрова


Окръжният съд в Добрич наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на убийците - германските граждани Ралф Кристиян и сина му Тим, обвинени в убийството на 59-годишния Карстен Менке.
Професионално
Според източници на „Телеграф” тялото на убития германец било разчленено на отделни парчета с ножове. Убийците са действали като професионални касапи - разрезите са направени точно между ставите. Една част прибрали във фризер в къщата в Соколово, където живеели под наем. Останалото от трупа напъхали в чувал и го оставили на двора. Разследващите се натъкнали първо на чувала, при обиска намерили и останалата част от тялото.
Припомняме, че жестокото престъпление е извършено на 20 октомври. Първоначално досъдебното производство е започнато за отвличане с получен сигнал от германска гражданка, постоянно пребиваваща в България. Тя дори получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от отрязан пръст с пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.


Мотив
Убийците и убитият са се познавали, и то добре. Всички са живеели в Соколово. Убитият имал няколко имота в селото и се предполага, че това е основният мотив за убийството - с користна цел. Ако двамата германци бъдат признати за виновни, ги очаква най-тежкото наказание: доживот, доживот със замяна или от 10 до 30 години. Изследва се и съдебното минало на убийците.
Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството на окръжната прокуратура-Добрич.