1

Б анда наркотрафиканти е разбита при полицейска акция в „Слънчев бряг“. В действията са взели участие служители от отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР-Бургас и служители от Районно управление-Несебър.

За наркоразпространение са задържани петима мъже на възраст от 21 до 45 години от Нигерия, Руанда и Гана. Те са постоянно пребиваващи у нас.

На един от тях вече е повдигнато обвинение. Предстои да му бъде взета мярка за неотклонение.

Намерени и иззети са: 16 найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество / кокаин/, около 40 гр. суха зелена тревна маса, реагираща на марихуана и 35 таблетки, реагиращи на екстази, вещо укрити в тайник на плажа.

Схемата е следвала следни стъпки - първият „викач” уговарял клиента, като го е предавал на втори човек, а той на трети, водещ го тайника. Междувременно други двама са играли ролята на „съгледвачи”, осигуряващи спокойствие по време на сделките.

До ареста се достигнало в резултат на търпеливо наблюдение и документиране на осъществяваната престъпна дейност от страна на униформените.

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работа по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР и служители на сектор „Криминална полиция” при Районно управление-Несебър.