0

О рганизирана престъпна група за злоупотреба с евросредства е разбита при мащабна операция на ГДБОП и Европейската прокуратура.

При нея са задържани 8 души, сред които шефът на общинската служба „Земеделие“ в Петрич, служители, техни роднини и приближени лица, съобщава Нова тв.

Ръководителят на Общинската службаи неговият брат са уличени в усвояване на имоти с площ над 40 000 декара. Двама от задържаните са хванати по време на земеделски семинар в Обзор.

Преди две години в ГДБОП е получена информация, че в Община Петрич се развива престъпна дейност, свързана с неправомернопредоставяне и усвояване на субсидии за отглеждане на земеделски култури, пасища, програми за отглеждане на животни, както и по оперативни програми за използване на пасища и мери.

При акцията са извършени 4 обиска на лица, направено е претърсване на 7 автомобила, както и на шест адреса на територията на общините Сандански и Петрич, в това число и помещения на Общинска служба „Земеделие“ – гр. Петрич и земеделска аптека с амбулатория.

Работата по случая продължава. Разследването се осъществява под надзора на Европейската прокуратура.