0

17-годишното момче от Кнежа, чието тяло бе намерено заровено в торище, е загинало след жесток побой с бухалка. За убийството му вече има двама заподозрени, съобщиха от прокуратурата в Бяла Слатина. Младежът се е качил на стоп в колата на две момчета на 20 и 21 години. Помежду им възникнал спор, след като стопаджията извадил играчка запалка пистолет. Размахвайки бутафорното оръжие, 17-годишният предизвикал агресията у батковците.

Те му отнели запалката пистолет, след което започнали да го налагат още в купето на колата. След това го изкарали навън и го пребили жестоко с дървена бейзболна бухалка. И тримата младежи са роми от Кнежа, уточниха от прокуратурата. След престъплението побойниците опитали да прикрият следите. Откарали автомобила на автомивка, където бил добре измит. Предстои колата да бъде изследвана от специалисти. Жестокото убийство е станало около 24 часа през нощта в неделя срещу понеделник, уточниха още разследващите. Родителите на убитото момче подали сигнала в плевенската полицейска дирекция във вторник следобед. Това стана ясно на брифинг с участието на зам. окръжния прокурор на Плевен Николай Пачовски, шефа на Плевенската полицейска дирекция Веселин Вътов, началника на криминалния сектор Христо Терзиев и др. разследващи.

В хода на разследването не са събрани доказателства, че двамата са били дилъри на дрога, нито за отвличане на жертвата, каквито спекулации се появиха в медиите. Двамата признават вината си и засега съдействат на разследването. Те не са употребили алкохол преди ударите, а за жертвата не се знае - чакаме експертизите. Още се проверява версията им, че конфликтът е възникнал след проявена агресия на жертвата. На биячите ще бъде поискана постоянна мярка за задържане, поясни прокурор Пачовски. Двамата не работят, единият е със средно образование, другият не е завършил гимназия. Нямат криминални регистрации, не са осъждани. Загиналият е на 17 г., преди около месец станал баща, бебето е на 30 дни.