0

У бита е съпругата на собственика и управителя на аптечната верига „Астра“ в Русе Бедрос Пехливанян. Зловещата новина потвърди пред "Телеграф" окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Той посочи, че разследването за изчезването на жената е започнало на 14 януари. Задържани са двама мъже, на които вече са повдигнати обвинения. Обвиненията са за отвличане, грабеж и убийство, с цел укриване на престъпление, допълни окръжният прокурор. В понеделник по поречието на Русенски Лом разследващите са открили разчлененото тяло на изчезналата жена. 

Бедрос Пехливанян е магистър фармацевт и е познато име в града. Той е председател на групата общински съветници на ГЕРБ в местния парламент. Жена му се казва Ернестина и колегите са я наричали галено Ери. Работила е в аптеките на съпруга си. В деня на изчезването си е носила голяма сума пари от оборота на аптеките. Стана ясно, че от дома на жертвата са открадните 65 хиляди в евро и левове.

Приятели и колеги на убитата са потресени от новината за смъртта й. Бедрос и Ери живеели в разбирателсто и не са имали проблеми. Имат две големи деца, които са студенти в чужбина.