0

П олицията в Разград и съседните области е на крак, изградени са контролно-пропусквателни пунктове и се проверява всяка кола след като рецидивист се е опитал да убие 17-годишно момиче, съобщи говорителят на ОДМВР в Разград Илияна Георгиева. Момичето е в болница в тежко състояние с опасност за живота.

Според оскъдната за момента информация от МВР към 20.10 във вторник на тел. 112 е получен сигнал за пожар в къща в град Цар Калоян. При пристигане на място служители на МВР открили 17-годишно момиче с изгаряния по тялото. По първоначални данни пострадалата била нападната от 25-годишен рецидивист от град Цар Калоян.

Пострадалата е откарана в болницата в Русе с опасност за живота. Незабавно са били предприети действия по издирване на извършителя и автомобила БМВ, с който се придвижва. Лицето е криминално проявено и осъждано за изнасилване и грабежи. Последно е лежал в затвора през 2019 година, допълват от ОДМВР.

Уведомени са съседни дирекции на МВР и са изградени КПП-та. Към момента оперативно-издирвателните действия продължават. Уведомен е окръжен прокурор. По случая се води разследване за престъпление по чл.115 във връзка с чл.18, ал.2 от НК.