0

Е дин от най-известните гардове на офейкалите Братя Галеви и тяхна дясна ръка Апостол Чакалов–Тоци беше задържан за рекет и лихварство в Дупница. Арестът е факт само часове след като на територията на Дупнишко стартира специализирана операция за противодействие на лихварство и рекет.

„Засега са задържани три лица, те са криминално проявени, известни са на полицията и с други противообществени деяния. Работата в рамките на операцията продължават служители на Криминална полиция към ОДМВР - Кюстендил“, обяви говорителят на ОДМВР–Кюстендил Катя Табачка.

Претърсване

Криминалистите са претърсвали офиси за бързи кредити в центъра на града, изземани са документи, като според първоначалната информация освен Тоци в ареста попадат и други двама близки до него мъже. Оказва се, че дясната ръка на безследно изчезналите Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, е давал заеми през фирма за бързи кредити, а след това е прибирал дълговете си след побой и заплахи. Тази информация обаче не беше потвърдена от органите на реда, тъй като действията по разследването продължиха до късния следобед във вторник. В Дупница обаче не скриват, че Тоци е със завиден бизнес, притежава автокъща, строителна фирма и офис за бързи кредити.

Чакалов

Чакалов е един от най-известните гардове на братя Галеви, които са в неизвестност от 2012 година. Тогава дупнишките бивши барети бяха осъдени на затвор по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група. Апостол Чакалов вече излежа 4-годишна присъда за участие в организирана престъпна група. Смята се, че Тоци движи всичките бизнеси на братя Галеви у нас. Тоци попадна и под ударите на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, която вече му конфискува солидно имущество.