0

18-годишният Васил Михайлов, който преби футболен треньор в Перник, се сдоби с две обвинения. Те са му повдигнати от Софийската районна прокуратура, след като прокурори от местното държавно обвинение си направиха самоотводи по досъдебното производство.

Младежът вече е обвиняем за за причинена телесна повреда на негов съгражданин и за закана с убийство на жена в Перник.

На 9 април около 4 часа сутринта в близост до детска площадка в града той е нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му причинил средна телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив.

След това обвиняемият се заканил с убийство на негова съгражданка, като размахвал нож пред лицето ѝ. Това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му у жената.

Текстовете от Наказателния кодекс предвиждат затвор до пет години за всяко едно от двете обвинения. В хода на разследването са разпитани свидетели и са назначени експертизи.

Предвид възможността Васил Михайлов да се укрие или да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.