0

В икторио Александров, който хладнокръвно застреля приятелката си Дарина и дъщеричката им Никол, рони крокодилски сълзи в съда.

В понеделник той се изправи пред Върховния касационен съд, за да жали наложения му от втората инстанция доживотен затвор. В последната си дума пред съда в опит да умилостиви магистратите той дръпна една защитна реч, още в началото на която се разрева. Между хлипанията се разбра само, че убитите много му липсвали и че съжалява. След това обаче не пропусна да хвърли вината за стореното от него върху родителите на Дарина. „Вие не знаете какво е да живееш в семейство, в което най- важното нещо са парите“, обърна се той към съдиите.

Афект

В опит да оправдае постъпката му, защитата на подсъдимия се позова на мнение на експерт по делото, според когото Викторио бил под въздействието на акумулиран афект. Освен това имал психични проблеми, страдал от смесено личностно разстройство. Агресията му се проявявала в състояние на фрустрация, а се фрустрирал заради родителите на Дарина, които оказвали влияние върху семейството, защото не го харесвали. Адвокат Ивета Анадолска, която представлява почернените родители на младата жена, контрира, че няма как да е бил под въздействието на афект при убийството на бебето Никол, защото липсвал отключващ фактор, който да предизвика това състояние. Тя се позова на показанията на свидетели, които са видели Александров след убийството на Дарина и преди това на Никол. Според тях той бил изключително спокоен. Освен това няма как да си под афект в продължение на 8 часа. Според адвокатката решението на САС да осъди Викторио на доживотен затвор е правилно, тъй като извършеното от него е изключително опасно. „Налице е екзекуция на малолетно дете, което спи“, заяви Анадолска. Тя се позова на експерти, според които рискът от рецидив при подсъдимия е много висок. Имал проблем със сдържането на импулсите. Възприемал детето си като вещ, твърдят още експерти.

Зверство

Убийството на Дарина и бебето Никол бе извършено в края на октомври 2018 г. в столицата. Тогава младата майка бе открита в дома си простреляна, а едногодишната й дъщеричка липсвала. Според обвинението охранителят Викторио стрелял срещу приятелката си след скандал. Двамата живеели на семейни начала, но се разделили. След убийството нейни близки разказваха, че охранителят я тормозел системно. След като застрелял Дарина, Викторио взел дъщеря си и побягнал. Обикалял из столицата заедно с детето, но когато дошла полицията да го арестува, охранителят хладнокръвно застрелял и бебето. Направил опит да се гръмне, но само се одраскал.

Ваня Министерска пред "Телеграф": Осъдиха на затвор мъжа, осквернил гроба на Дарина