0

В идеоклип, публикуван в столични Фейсбук групи, показва как шеф Андре Токев е карал преди да бъде хванат от органите на реда с 1,7 промила алкохол в кръвта. На него се вижда как шофьорът криволичи, вследствие на което гумата се изкривява и пада. След това джантата се е и запалва заради прякото съприкосновение с асфалта. 

Видеоклип, публикуван в столични Фейсбук групи, показва как шеф Андре Токев е карал преди да бъде хванат от органите на реда с 1,7 промила алкохол в кръвта. На него се вижда как шофьорът криволичи, вследствие на което гумата се изкривява и пада. След това джантата се е и запалва заради прякото съприкосновение с асфалта. 

Всичко това се случва на Околовръстното шосе миналия уикенд. Полицаите от СДВР забелязали белия му мерцедес да криволичи по джанти и веднага го тествали, а дрегерът отчел 1,9 промила алкохол, като по-късно медицинското изследване е отчело 1,79 промила. Затова звездата от “Мастършеф” първо беше задържан за 24 часа в ареста на столичното 5-о РУ, след което от Софийската районна прокуратура го прибра за до 72 часа.

Провинението идва две години, след като бе хванат за същото престъпление. Тогава дрегерът отчете 1,6 промила и, признавайки се за виновен, Андре получи 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и отнемане на книжката за 4 месеца. И тъй като по време на последния му арест в София е бил в изпитателния срок на условната си присъда, юристи коментираха, че готвачът ще получи ефективно наказание. Обвинението срещу 52-годишния кулинар е, че е карал с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 1 до 3 години затвор, както и глоба от 200 до 1000 лв.