0

О бщо 36 г. затвор за баща и син Севдалин и Марин Боюклиеви за зверското убийство в Нареченски бани. Това е решението на Върховния касационен съд, което е окончателно и потвърждава присъдата на апелативните магистрати, а именно 20 г. зад решетките за бащата и 16 за сина, съобщава Марица.

ВКС приема за неоснователни жалбите на двамата с довода, че Апелативният съд е проверил изцяло правилността на първоинстанционната присъда. Анализирал е всестранно, обективно и пълно показанията на свидетелите, писмените доказателства и изготвените по делото експертизи. По този начин апелативните магистрати са формирали вътрешното си убеждение единствено въз основа на доказателствата по делото и закона, гласи аргументацията.

Отказ

Отхвърлена е и жалбата на наследниците на убития за налагане на наказание „доживотен затвор“ на Марин и „доживотен затвор без замяна“ на Севдалин. Така наложените наказания лишаване от свобода и на двамата ще се изтърпяват при първоначално „строг“ режим.



През м.г. Окръжният съд ги призна за виновни за жестокото убийство на съдружника им Венцислав Младенов. Тялото му бе намерено в пластмасов контейнер за смет, захвърлен в реката на 4 км от селото по посока Смолян.

Бащата и синът обжалваха присъдата. Севдалин искаше да бъде признат за невинен и оправдан, тъй като не е участвал в убийството. Марин пък настояваше, че умъртвяването не е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин.

Жестокост

След умъртвяването двамата увили Венцислав в завеса, завързали го с въже, поставили го в пластмасов бидон и го захвърлили в реката, като преди това за тежест е поставен капак от шахта за потъване на трупа във водоема.

Причината за възникване на конфликта между тримата е в породилите се съмнения от страна на Венцислав за коректността на партньорите му в бизнес отношенията им. Този спор ескалирал, като в един момент бизнесменът избухнал и пръв започнал да блъска Севдалин.