0

59-годишен мъж е загинал на място при поредно тежко произшествие по трасето на автомагистрала Тракия в близост до Чирпан.

Сигналът за излетял извън пътното платно лек автомобил е бил приет в дежурната част на местото полицейско управление към 16,40 часа на 17 април, при отиване на място полицаите установили, че БМВ е паднало в отводнителен канал на км 167 в посока към Бургас.

Зад волана е била 44 – годишна дама, която е била  с тежки наранявания и след първоначален преглед в Стара Загора е транспортирана към ВМА.

След продължило близо час рязане на ламарините от купето е бил изваден и 59-годишният пътник, който обаче се оказал мъртъв.

Няма данни водачката да е била употребила алкохол, уточняват от ОД на МВР-Стара Загора. Образувано е досъдебно производство под надзора на старозагорската окръжна прокуратура. Предполага се че катастрофата е в резултат на техническа повреда в двигателя на БМВ-то.

По-късно стана ясно, че загиналият мъж е известен лекар от Враца, д-р Добромир Драгойчев, а водачката на БВМ-то е неговата колежка д-р Румяна Панева.