0

Д изайнерката Миглена Каканашева призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата по делото за катастрофа с ранена жена в Пловдив.

Наказанието е 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Тя ще трябва да плати разноските по делото и 7000 лева обезщетение на ранената жена. Мегз остава без книжка 10 месеца.

„Искам още веднъж да се извиня на баба Станка за това, което направих. Много съжалявам“, каза Миглена Каканашева пред Пловдивския районен съд.

Катастрофата, за която я съдят, стана в град Раковски на 8 април 2019 г. Тя не спряла на знак стоп на кръстовището на улиците “П. Парчевич“ и “Хр. Смирненски“ и блъснала с мерцедеса си хонда. От удара пострадала пътничката във втората кола Станка Ангелова. Десният й крак бил счупен и 74-годишната жена се придвижва със затруднение и досега.

Миглена Каканашена в последно време живее в Дубай и вече няма българско свидетелство за управление на МПС. Тя твърди, че се върнала от Обединените арабски емирства специално за делото и след това ще отпътува обратно.

Това е втора условна присъда за Мегз. Първата беше за застрахователна измама, след като тя обяви за открадната кола, която изплащаше на лизинг. През 2019 г. Каканашева бе осъдена на 2 години условно с 4 години изпитателен срок като подбудител към обсебване. Заедно с нея бе осъден и приятелят й Румен Рончев. Той бе обвинен за това, че подбуден от дизайнерката, заедно с негов братовчед, са присвоили „Мерцедес“ за близо 100 000 лева. Колата била купена на лизинг, но тя уговорила двамата да я обявят за открадната и да я скрият.