0

П ореден крадец на медни проводници е пострадала при волтова дъга в трафопост в Казанлък, инцидентът е станала малко след 9,00 часа на 27 април, съобщи началникът на местното РУ „Полиция“ Христо Петров.

При пристигане на място след подаден сигнал от захранваното от този обект с електроенергия производствено предприятие в едно от помещенията е намерен изпаднал в безсъзнание млад мъж без лични документи. Пострадалият е бил откаран във филиала на центъра за спешна медицинска помощ, след което е транспортиран към Пловдив за клиниката по изгаряния. От електропреносното дружество ЕВН са предприели действия за аварийно захранване на потребители в индустриалния квартал на Казанлък.

Само преди месец, на 21 март, посред бял ден обгоря 17 – годишен младеж, който направил опит с брадва да отсече кабели под напрежение в трафопост, намиращ се на самия градски център.Тийнейджъра тогава получи 20-процентови обгаряния по лицето и ръцете. Тогава бяха задържани двама от „помощниците“ на пишман-електичаря, а две трети от града остана часове наред без електрозахранване.

Според запознати същият трафопост в индустриалната зона е бил обект на набези поне 4 пъти през последната година и половина.