0

51-годишният строителен работник Фаредин Мемиш Ахмед се издирва за убийството на 45-годишната си бивша жена Айше в град Тервел. Тялото й е намерено от местни жители рано сутринта на една от улиците в града. Айше лежала в локва кръв, а главата й била смазана от удари с камъни.

Разследващите власти са категорични, че зверското деяние е извършено в малките часове на деня във вторник.

Основната версия е ревност. Фаредин и Айше били разведени от около година. Тя извадила ограничителна заповед, която забранявала на мъжа да наближава дома на бившата си. Той обаче многократно я нарушавал и идвал да настоява с жената отново да се съберат, а когато получел отказ, започвал да я заплашва. Съседи разказват, че в основата на убийството е ревността, която мъжът изпитвал към Айше, тъй като я подозирал, че си има друг. Мъжът е строителен работник, бил е на гурбет в Германия, разказаха още комшиите. Подозирал, че докато бачка по строежите, благоверната му кръшка. Според други пък жената била свястна, но мъжът често я биел и тормозел.

Рано сутринта я накарал да излезе от дома си. Нападнал я на улицата, убил я, удряйки я жестоко с камъни по главата, и избягал. Полицията го издирва, завардени са всички подстъпи към Добричка област и град Тервел. Проверяват автомобилите и пътниците в тях. Убиецът и жертвата му имат две деца. Дъщеря им е женена и живее в чужбина. Синът е ученик в училището в Тервел, тренира футбол.

Всеки, който разполага с информация за издирвания мъм и жестокото убийство, може да позвъни в най-близкото полицейско управление или на телефон 112. Анонимността му ще бъде гарантирана.