0

М лада майка почина мистериозно в хисарското село Старосел, а от полицията и прокуратурата се опитват да изяснят причините за смъртта на 26-годишната Кристиана.

Трупът й бил открит в неделя сутринта в дома й в селото, съобщиха от полицията. Оттам уточниха, че сигналът за мъртвото тяло е бил подаден около 9 часа и на мястото е бил изпратен екип криминолози. За разпит в полицията е бил отведен съпругът на мъртвата – Емил, който е задържан с полицейско разпореждане до 24 часа. Дали ще бъде обвинен за евентуално престъпление, зависи от резултатите от аутопсията на Кристиана.

Според местни хора от Старосел Кристиана и Емил живеели от около 10 години в хисарското село. „Не са създавали проблеми, не е имало пиянски сборища и побоища“, казаха за „Телеграф“ техни съседи от селото. По думите им Емил и Кристиана са живеели на семейни начала и имат дете на около година и половина.

Допреди да излезе в майчинство Кристиана е работила в местното кафене като сервитьорка, а преди това е била продавачка в хранителен магазин от голяма верига. Мъжът й Емил бил зает в строителството. „Не е работил на трудов договор някъде. Събират се няколко мъже и извършват услуги на местни хора. Работяга е той, но не е ходил някъде извън Старосел по големи строителни обекти. Тук си работеше, на повикване и колкото му платят“, обясниха комшиите на семейството.

И тъй като двамата млади, които преди около 10-ина години се заселили в Старосел, не са създавали проблеми, то за местните хора смъртта на младата майка е необяснима. „Дойдоха някъде от Родопите. Купиха си къща до училището в Старосел и оттогава си живеят тук. Не са създавали проблеми“, обясниха още местните хора.

Дали става въпрос за самоубийство, или за убийство – това ще изяснява тепърва разследването. По неофициална информация по тялото има следи от насилие, а една от предполагаемите причини е ревност. Разследващите работят по две версии – самоубийство или насилствено причинена смърт.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пловдив.