0

У становена е самоличността на един от мъжете, чието тяло е било нелегално заровено в гробището край софийското село Клисура. Това съобщиха на брифинг от прокуратурата и СДВР.

Става дума за мъж, който е живял в Банкя под наем и е починал в болница. Той е имал синове, с които не поддържал връзка. За кремацията му била наета фирмата, в която работи задържания 51-годишен мъж. Наследниците му платили за услугата 1000 лева и полуили урна с пепел, уточниха от полицията.

Арестуваният Георги Енев не се е признал за виновен, обясни Десислава Петрова от Софийската градска прокуратура. Делото е взето под надзор от Апелативната прокуратура, тъй като става въпрос за прецедент.

Задържаният се е занимавал с погребални услуги. Бил е осъждан. Не става въпрос за служебно погребение. Получават се сигнали от граждани, че са получавали услуги от лицето и се съмняват дали това се е случвало, обясни още Петрова.

От СДВР обясниха, че са установени две места за заравяне на телата. В едното са открити две от тях, а в другото - останалите пет. Останките са на три жени и четирима мъже. Според експертите няма данни за насилствена смърт. Взети са проби за назначаване на токсикологична експертиза.

В микробуса не са намерени трупове, но е имало три ковчега. При обиска са иззети документи, казаха още от полицията и допълниха, че има информация за повече нелегално заровени тела.

От там казаха още, че гробището, в което са открити останките, не е действащо. Мъжът е работил сам и евентуално е наемал хора, които да копаят.