0

П ри зрелищна акция на криминална полиция беше арестуван известния наркопласьор, познат с прякора си Малкия Дивак в Дупница. След период на наблюдение криминалистите са задържали дупничанина и трима негови клиенти, докато им продава „стока“. Разпространителят е 21-годишен и е известен на полицията с престъпления по линия на наркотици, в досието му вече има и присъди за наркоразпространение, обявиха от пресцентъра на ОДМВР - Кюстендил.

След гонка с полицията закопчаха Малкият Дивак в Дупница.

 След гонка с полицията закопчаха Малкият Дивак в Дупница.

Полицаи са гонили дилърите в района на бензиностанцията в квартал „Бистрица“ в Дупница, около жилищните блокове, а в съседство е и кварталната детска градина. При последващи обиски в жилището на Дивака са намерени над 150 дози канабис. Наркотикът е бил разпределен в индивидуални опаковки /няколко сорта/. Видът на дрогата е установен с полеви наркотест.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор. Работата по случая продължава, като се изясняват и данни за предлагане на наркотик на непълнолетни лица, предимно ученици. 

Акцията срещу разпространението на дрога е поредната в региона. В началото на януари с дрога беше хванат 25- годишен мъж от Дупница с прякора Кашкавала. От него бяха иззети 2 опаковки с кокаин, количеството надхвърляше 3.5 грама. Той също заформи гонка с полицията, но в Градската градина в Дупница.

Наркопласьора надиплил 150 дози канабис за продажба.

 Наркопласьора надиплил 150 дози канабис за продажба.