0

72-годишен мъж е загинал, а 65-годишната му съпруга и двете им внучета са пострадали при тежка катастрофа край Сливен. Инцидентът е станал около 19 часа в сряда.

Пострадалите са от село Дражево и са настанени в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ със специализиран автомобил на ЦСМП трийсетина минути по-късно.

Жената е в реанимация с травми по цялото тяло, пак там е и 7-одишното дете с травми на гърди, корем и таза. Другото дете е в отделението по неврохирургия.Пациентите са контакти, но все още не е отминала опасността за живота им, каза знам.-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов.

Починалият е бил докаран с черепно-мозъчна травма, но починал преди да бъде сложен на операционната маса. Местни жители коментират, че децата са от Варна, но дошли да гостуват на баба си и дядо за ваканцията. По първоначална информация лекият автомобил на възрастния мъж е бил буквално пометен от джип, който се движил с огромна скорост.

Образувано е досъдебно производство. Възрастен мъж от Ямбол е бил приет в местната болница след като караният от него велосипед е бил пометен от лек автомобил „Мазда“ с водач 31 – годишен мъж, произшествието е станало на 21 юни към 12,30 часа на кръстовището между улиците „Юндола“ и „Ат.Кратунов“ .73-годишният колоездач е с фрактура на таза.