0

Ш офьор на автобус от градския транспорт в Пловдив и контрольор бяха жестоко пребити, съобщи NOVA.

Нападението е станало на 30 април, събота, на последната спирка по линия номер 7 в кв. „Беломорски”. Шофьорът на автобуса и контрольорът са с различни наранявания и са настанени за лечение в Университетска болница "Св. Георги" в града. 

„Съпругът ми е силно стресиран, притеснен, с високо кръвно и кръвна захар. Притеснени и унизени са и двамата”, заяви Лида Минкова, съпругата на шофьора. Тя разказа как се е стигнало до нападението.

В събота следобед в автобуса, шофиран от съпруга й, имало пътничка, която разговаряла на висок глас по телефона и с включен високоговорител. Шофьорът й направил забележка, че пречи. „Въпросната пътничка започва да заплашва шофьора и контрольора, че ще видят какъв бой ще ядат”, каза Минкова.

Автобусът стигнал до последната спирка и се върнал. На спирката в квартал „Беломорски” ги чакала същата жена, но придружена с мъж. Той се качил в рейса и нападнал кондуктора и шофьора, разказа Лида Минкова.

„Съпругът ми е възрастен мъж, на 65 години, контрольорът е на около 70. Биячът е 30-40-годишен, а пътничката на около 30”, допълни Лида Минкова.

„Съпругът ми звъни някой да прибере автобуса, но никой не му вдига. Тогава сам, с разбитата глава, прибира автобуса в гаража. След това отива в Първо районно да дава показания. Оттам също не му е извикана линейка и той се прибира сам с автомобила си у дома. Тръгнах с таксита да го водя по доктори”, каза още Лида Минкова.

37-годишният извършител, с инициали Д.Ш., е арестуван днес след 4 дни издирване и е арестуван за срок от 24 часа. Стана ясно, че той е криминално проявен. Образувано е досъдебно производство за хулиганство и нанесен побой. На шофьора Бехри е нанесена лека телесна повреда, а на контрольора - Иван средна. От държавното обвинение посочиха, че са назначени експертизи, а разследването по случая продължава. Предстои на Д.Ш. да му бъде повдигнато обвинение, допълниха от прокуратурата пред "Марица".