0

Б ившият премиер Бойко Борисов се яви на разпит в прокуратурата на столичната улица „Съборна“. Той пристигна пред сградата на обвинението на столичната улица „Съборна“ половин час преди началото му.

В 14.28 часа Борисов слезе от автомобила си и влезе в сградата заедно с адвоката си Менко Менков. Днес са разпитите и на другите двама задържани при акцията миналия четвъртък – Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

.

 .
Бойко Кичуков

След като бе разпитан, експремиерът отказа коментар относно въпросите, които са му били задавани, но не пропусна възможността да отправи критики към правителството на Кирил Петков. "Докато се тълпите тук, още половин милиард заяви правителството. Миналата седмица - половин, по-миналата - половин, и докато се тълпите, България е заявила дълг за вече 1,5 млрд. лв. за по-малко от 30 дни", обърна се той към журналистите.

.

 .
Бойко Кичуков

По думите му през това време се сключват меморандуми за милиарди с неясни компании, подписани в гранитна зала на Министерски съвет. "Благодаря, че сте дошли, но да видим дали в новините ще има за новия половин милиард и за 3 пъти по-високите лихви. Лихвите ще минат половин милиард за година", коменира Борисов. Допълни, че Асен Василев се е "оправдал", че не е проверявал сделките, защото на тях са присъствали американски представители.