0

40 минути делят София от македонската столица Скопие. За толко време може да стигнем до там със стартиралата в събота самолетна линия между двата града.

Първият полет беше изпълнен от капитаните С. Пешев и Б. Ичев. По линията ще пътуват самолети тип ATR 72-600, които могат да поберат на борда си по 70 пътници. Те ще пътуват всяка събота и понеделник сутрин. Цените ще започват от 57 лева в едната посока.

Машините ще излитат от летище София всяка събота сутрин в 5.25 часа, а кацането е 5.05 часа местно време (Р Северна Македония е с 1 час назад) на международно летище Скопие. В 5.45 часа местно време полетът лети обратно за София, където каца в 7.25 часа. В понеделник излитането от София е 05.40 часа, а кацането в Скопие е 5.20 часа. Обратния полет тръгва от скопие в 6.00 часа местно време и каца в София в 7.40 часа.

С цените на полетите авиокомпанията GullivAir предоставя освен бърза и по-евтина услуга за придвижване в сравнение със сухопътния транспорт. За справка пътуването от София до Скопие с кола струва около 80 лева в посока с пътните такси при това по инфраструктура, която тепърва се доизгражда. За в бъдеще компанията планира и пускане на линия до Охрид