0

Топтрафикантът на бежанци, който стана звезда в Тик Ток, се похвали как е вкарал 100 нелегални бежанци у нас само за един ден. Двете групи били преведени през браздата, а след това с бял микробус от Търговище откарани до вътрешността на страната.

„Ко напраихте вие, майкооо“, се чува гласът на българския шофьор, докато гледа колко млади мъже се изнизват от автомобила. В същото време случайно патрул на полицията спипа 50 мигранти с летни дрехи и боси край Нова Загора (виж карето). Хората на арабина трафикант обаче не са задържани и не е ясно къде се намират в момента.

Призори

Първият клип в Тик Ток е сниман рано сутринта в понеделник малко преди изгрев. Вижда се как каналджията отваря вратата и започва да приканва мъжете да слизат. Започва да ги брои и стига до 50. През цялото време някой подвиква на турски да побързат, както и на български. Регистрационният номер на микробуса е Т 2581 ВТ, се вижда от клипа в социалната мрежа. Накрая българският шофьор не издържа на гледката и започва да се смее, като обяснява, че следващата спирка е София.

Гората

Вторият клип на трафиканта е сниман около 5-6 часа по-късно и е от района на българо-турската граница, смятат гранични полицаи. Отново трафикантът ги брои, но този път групата е от близо 60 души. Те вървят в редица по един и помахват на камерата, щом минат край нея. Най-накрая се виждат няколко мъже, които носят отново стълбата, с която прескачат оградата. Прави впечатление, че повечето момчета са млади, силни, екипирани с раници и спални чували, а почти всеки от тях е с хендсфри и мобилен телефон.

Спипаха 51 боси чужденци край Нова Загора

Компактна група от 51 мъже и деца е била открита сутринта в понеделник в малка горичка край новозагорското село Езеро. Сигналът е бил подаден около 7,00 часа на телефон 112 от местен жител. При пристигане на дежурна група от РУ „Полиция“ – Нова Загора станало ясно, че мъжете се определят като афганистанци, които влезли в България през зелената граница. Повечето от чужденците са били съвсем леко облечени, някои от тях дори били с обувки на бос крак. Част от мигрантите са на видимо детска и юношеска възраст. Предполага се, че чужденците са били докарани до там с товарен автомобил, чийто водач по неизвестни причини е решил да ги изостави, обяснявайки им, че се намират в близост с българо-сръбската граница. Започнали са първоначални разговори с афганистанците с цел пренасочването им към някой от центровете за бежанци в региона. Най-близкият е в новозагорското село Баня, но неговият капацитет е запълнен, а и там най-често биват насочвани семейни двойки, коментират запознати с обстановката.