0

Н ачалникът на сектор “Икономическа полиция“ при ОДМВР в Пазарджик Неделка Преждарова е била засечена да краде крем от местна аптека. Срещу нея има образувано дисциплинарно производство по заповед на министъра на вътрешните работи, потвърди говорителят на Областната дирекция на полицията в града Мирослав Стоянов.

В Дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР е постъпил сигнал за извършена кражба от търговския обект в областния град. Полицейската шефка била забелязана от служител на магазина да сваля опаковката на крем, а след това прибрала тубата в чантата си. За да не се издаде на изхода на аптеката тя свалила опаковката на козметичния продукт, където има маркиран чип, който издава сигнал и така безпроблемно излязла от магазина.

Фармацевтът обаче се оплакал в полицията и след проведено разследване и събрани показания от служителите на дрогерията, както и по записи от охранителните камери сигнали до шефката на сектор „ Икономическа полиция“.

Цената на крема била около 20 лв. и след скандала полицейската шефка го платила. След като случаят е докладван по установения ред министърът на вътрешните работи е разпоредил извършването на дисциплинарно производство за извършено тежко нарушение на служебната дисциплина. Нарушени са правилата и нормите на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и с действията си служителят е уронил престижа на службата.

Успоредно с това материалите по случая са изпратени от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на прокуратурата. Шефката на „ Икономическа полиция“ е работила като учителка, но кариерата си в системата на МВР започва като дознател, след това става разузнавач и шеф на група в полицията. По времето на бившия шеф на Областната полицейска дирекция в Пазарджик Йордан Рогачев тя израства до началник отдел, а след това оглавява и сектора.

По непотвърдена информация от МВР най-вероятно Преждарова ще бъде дисциплинарно уволнена от системата, тъй като деянието е в разрез с нормите и качествата, които трябва да притежава полицейският служител.

Неделка Преждарова

 Неделка Преждарова