0

К метицата на мездренското село Върбешница Магдалена Динкова стана Мисис Баба 2021. Тя ръководи населеното място вече трети мандат, но и в живота е направила хеттрик – майка е на трима синове и е баба на една внучка. Обожава да прави сладкиши и да спазва българските традиции, като предава семейните ценности от поколение на поколение. 

За втори път бе избран и носител на титлата „Мистър Дядо“. Миналогодишният победител – шоуменът Иво Танев, връчи лентата на своя колега Васил Василев – Базилио. По образование певецът е богослов и също като Мисис Баба обожава кулинарното изкуство. Той е солист в ансамбъла на БНР, има изяви и с църковни хорове, а преди години записа и няколко дуета на оперни арии със Сашка Васева. Любимите му занимания са да рисува и да се разхожда сред природата, а предпочитаното място е Родопите. Самият Иво Танев бе водещ на събитието заедно с една от предишните носителки на титлата „Мисис Баба“ – Дони Василева. Журито, което избра победителите, бе в състав: Евелина Макриз, Анелия Петкова, Капка Амзина, Диана Петрова, Росица Стойчева, Диана Филипова и Нели Пандилова.

За разлика от Мистър Дядо, Мисис Баба има и подгласнички. Яна Дръндова работи в частния сектор. Обича да пътешества и да покорява върхове. Посветила е живота си на висшето образование - цели 18 години е обучавала студенти. Анатолия Иванова пък е икономист. От 10 години живее в Кипър, където се занимава с туризъм - превежда на туристите. Обича да пише и чете, а в България прекарва времето си с внуците. Двата конкурса се проведоха в балната зала Монтесито при спазване на всички здравни мерки. „Това е положението. Съобразяваме се със ситуацията, но не нарушаваме традицията да коронясаме победителките. И за втори път си имаме и Мистър Дядо“, каза продуцентката на конкурса Меги Савова.