0

У краински джип, който има вероятност да е клониран, затъна в дюните на Шофьорския плаж край Созопол.

Украинският джип, който затъна на Шофьорския плаж, газейки дюните ни, може да е клониран.

 Украинският джип, който затъна на Шофьорския плаж, газейки дюните ни, може да е клониран.

Проверка на „Телеграф“ установи, че в момента автомобил Toyota Land Cruiser 200 (2019) с киевски регистрационен номер KI 1111 АТ е обявен за продажба от 8 май в автокъща в Киев за 2 651 250 гривни, което е около 165 000 лева по курса на БНБ.

Обявата за джипа в един от украинските сайтове за автотърговци

 Обявата за джипа в един от украинските сайтове за автотърговци

Търговецът сочи, че колата се намира при него и може да бъде направен оглед. Според информацията ни джипът е сменил собствеността си на 23 ноември 2021 година. Първият му собственик е от град Николаев и го притежава от 30 юли 2019 година, показа нашата проверка.

В момента колата се води на украинец, който е влязъл на територията на България на 4 юни. Той е установен чрез служба "Миграция". Осъществен е контакт с него и му е съставено наказателно постановление - глоба в размер на 1000 лева, съобщиха за „Телеграф“ от КАТ.

Собственикът на лъскавото возило е отседнал в Бургас, после е засичан в Созопол в следващите два дни, преди да затъне в пясъчните дюни. Не е ясна каква е причината да навлезе на плажа, дали е искал да лагерува там.

От РИОСВ-Бургас оповестиха, че санкционираният чужденец е бил на територията на защитена местност Ропотамо и това е третият такъв случай с украинци. Нарушителите са глобени с по 1000 лева.