0

30 души са арестувани при мащабна специализирана акция във Варненско. В нея освен служители на областната дирекция на МВР са участвали и жандармеристи, представители на НАП и регионалната дирекция на горите. 

В рамките й са проверени  общо 617 лица и 1178  МПС. Задържани са 30 души, открити са 5-ма, обявени за общодържавно издирване, извършени са проверки на 85 лица от криминалния контингент. Образувани са 17 досъдебни производства. По-характерните от тях са свързани с установени случаи на лихварство, притежаване и разпространение на наркотични вещества, с разкрити 2 полета с насаждения от рода на конопа.

Извършени са проверки на 17 пункта за черни и цветни метали, 27 заложни къщи, 21 автоморги, автосервизи и депа, 36 питейни и увеселителни заведения, 72 търговски обекта. От представителите на НАП са съставени 3 акта. За управление на МПС след употреба на наркотични вещество – кокаин и амфетамин, са образувани две бързи полицейски и едно досъдебно производство. 32 са съставените акта за констатирани различни административни нарушения, съставени са 39 протокола.