1

Н ов епизод от сагата с убиеца на младия мъж в столичния квартал „Люлин“. Бащата на Денис Мустафа Ал Газзи е подал жалба в полицията срещу един от организаторите на протеста срещу пускането му под домашен арест Поли Ванкова, съобщи пред „Телеграф“ самата тя.

Ал Газзи – баща се ожалил, че семейството се чувствало застрашено и потърсил съдействие от органите на реда. Именно заради това Ванкова е била извикана в Девето РПУ за даване на обяснения и е получила предупредителен протокол. 

„Цитирал е моето име. Казал че организирам незаконни протести, заря и призовавам хората към саморазправа с тях“, обясни пред наш репортер.

„Казах и на полицията. Живеем в свободна държава. Имам право на мнение. И не заплашвам никого , изразявам гражданска позиция. И съм възмутена от решението на съда”, коментира още Ванкова.

Тя не приема привикването й в РПУ-то като опит за сплашване.

Припомняме, че Денис Ал Газзи беше пуснат под домашен арест на 12 януари от съдийския състав на Апелативния съд в София.Това се случи след като той прекара повече от година в ареста. Разследването срещу него още не е приключило. Мъжът ще трябва да носи гривна и ще може да напуска жилището си само след разрешение на съда. Още същата вечер пред блока, в който живее той, беше организиран многолюден протест. Недоволните граждани искаха обвиняемият да бъде върнат в ареста. Допускаха, че може и да напусне страната.

Мъжът е обвинен в убийството на 32-годишния Илиян Илиев от столичния квартал "Люлин". То беше извършено в началото на 2022 година след купон за раждане на дете, придружен със заря.