0

Ж ители на столичните села Кокаляне, Панчарево и Пасарел излязоха на бунт срещу нова светофарна уредба, поставена преди дни на кръстовището на бул. “Самоковско шосе” и ул. “Синя светлина”. 

Според недоволните светофарът блокира движението по булеварда и възпрепятства бързия им достъп до София. 

Панчарево, Пасарел и Кокаляне блокираха кръговото към Горубляне заради светофар (ГАЛЕРИЯ)
Панчарево Горубляне блокада Панчарево Горубляне блокада Панчарево Горубляне блокада
11

Гневните протестиращи блокираха в неделния следобед придвижването на колите и селските рейсове по “Самоковско шосе” и кръговото движение при Горубляне. 

Изви се километрично задръстване. Сред исканията им са незабавното премахване на светофара, цялостен ремонт на шосето, строеж на алтернативен път през местността “Косанин дол” и изграждане на джобове за спирките на градския транспорт. 

Към гнева на панчаревци се присъединиха и живущи в село Горубляне, които пък искат пътят пред сградата на Жандармерията, който се намира в, меко казано, окаяно състояние, да бъде рехабилитиран.

Светофарът на “Самоковско шосе” и ул. “Синя светлина” е ябълка на раздора от месеци. Жителите на Кокаляне, Панчарево и Пасарел блокираха за кратко монтажа на светофарната уредба с жалба. 

След като жалбата беше отхвърлена на мястото се издигна светофарът на раздора. Пускането му обаче съвпадна с ремонт на участък на “Самоковско шосе”, което провокира още по-голямо недоволство. 

Светофарът бе оставен да работи с жълта мигаща светлина, до разрешаване на спора. 

Жители на местността “Косанин дол” пък приветстваха поставянето на светофарната уредба, тъй като включването им към движението на бул. “Самоковско шосе” от години е затруднено. 

В петък на същото място се удариха патрулка и цивилна кола, които останаха до късно на пътното платно, като предизвикаха огромно задръстване в час пик.

Живущи в района апелират за поставянето и на легнали полицаи на кръстовището със ул. “Синя светлина” за намаляване на скоростта на правата отсечка и за безопасността на пешеходно преминаващите през шосето.