0

Н а летището в София пристигна 10 тона хуманитарна помощ от Великобритания за бежанците от Украйна - по проект  „Ръце през небето“ (Hands Across the Skies - HAS).

Помощта е първи етап от проект, иницииран от шестгодишната Мадисън Мани-Бейкър и нейния баща Марк Бейкър, а партньори в начинанието са БЧК, Фондация „За доброто“ и Асоциацията на българската авиационна индустрия. На местно ниво „Ръце през небето“ се представлява от председателя на Асоциацията на българската авиационна индустрия и директор на HAS за България Тодор Иванджиков и от Лидия Мартин, директор „Хуманитарна помощ“, HAS. Помощта се изразява основно в детски принадлежности, като памперси, столчета за кола и други. 

Марк Бейкър и Тодор Иванджиков благодариха на организациите и институциите, които са направили възможното помощта да пристигне в България. Бейкър посочи, че една от целите е да се подпомогне страната ни в грижата за украинските бежанци. Той заяви, че децата са бъдещето на утрешния свят и добави, че те трябва да бъдат видими и чути от възрастните.