0

Брой 47 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” ви очаква утре, 23 февруари. В него ще откриете:

„Не се раждай красива и ще успееш. Не обичай никого и всички ще те харесат. Прати целия свят по дяволите и ще ти се възхищават, ще те копират” – думи на невероятната Барбра Стрейзънд, която е героинята на броя.

Директна, импулсивна, вдъхновяваща – на 80 тя е икона. Но само тя знае колко трудно е било да превъзмогне комплексите, които всички в обкръжението й са се опитвали да й насадят. Наесен милионите й почитатели ще могат да видят истинската Барбра или поне онази част от нея, която тя е пожелала да разкрие в мемоарите си. И понеже сме на тази вълна, изборът ни да надникнем в кухнята на любим филм от екрана е именно лента, в която тя участва. И така, „Запознай ме с вашите” е продължението на „Запознай се с нашите”, а в него има един освежаващ коктейл, който Барбра Стрейзанд поднася на Робърт де Ниро вместо традиционния „Том Колинс“. И така – сервираме на масата нейния любим „Аперол шприц“. Но преди това трябва да го приготвим все пак. Рецептата – в приложението „Златно време” на вестник „Телеграф”.

Обичате ли киното? Липсва ли ви времето, в което не изпускахте заглавие? Точно за вас е извънредно любопитната публикация на журналистката София Симеонова, която се зарови в архивните данни на Националния статистически институт и откри, че българите са били най-големите киномани в целия свят по време на късния соц.

Още една разработка от брой 47 на приложение „Златно време” – Жени Викторова прави блестящ портрет на магьосника на танца Рудолф Нуреев. Ще разберете как се влюбва в балета, след като попада на „Лешникотрошачката” – влиза на спектакъла под полата на майка си. Как баща му го пребива от бой, когато разбира за увлечението му по балета, което смята за женско занимание. Как се стига до решението му да получи политическо убежище във Франция и как СССР го осъжда като предател.

В рубриката „Ретро спорт” Борислав Костурков разказва за своя дядо Марко Костурков и неговия достоен живот. Това е първата част от текста, а втората ще е в следващия брой на „Златно време” на 2 март – не го пропускайте!

Светът се оказа тесен за Кърт Кобейн – поредният участник в зловещия „Клуб 27”, за който разказва журналистът Румен Жерев.
Ще се забавлявате да научите за някои шашави кулинарни фестивали по света. Дали пък няма да ви се прииска да опитате някой от специалитетите?

И още:
- Как да младеем като японките
- Какви упражнения не се препоръчват, ако сте на 50+
- Къде са нотите на „Зеленчуци, който не яде”