0

В брой 81 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” на 19-и октомври, четвъртък, ще откриете:

Криси Сноу от „Трима са компания“, Каръл Фостър-Ламбърт от „Стъпка по стъпка“, шериф Хилди Грейнджър от „Тя е шерифът“ - Сюзан Самърс имаше много имена и много запомнящи се роли. Ослепителната й усмивка не слезе от лицето й до края на битката, която водеше с рака. Ден преди да навърши 77, тя почина кротко в съня си. За нея, за живота, за примера на чаровната блондинка си спомняме сега.

Още една легенда, но родна е в броя на „Златно време“ в четвъртък – Апостол Карамитев, който щеше да стане на 100.

Връщаме се с носталгия към времето, което някои от читателите на „Златно време“ си спомнят, а други ще почувстват, сякаш са живели тогава – отиваме на училище в Стара София. Разходката включва Първа софийска мъжка гимназия – днешното 1-во СУ, Първа девическа гимназия – 7-о СУ „Св. Седмочисленици“ и други емблематични места.

В рубриката „Сериали“ този път изневеряваме, но само малко на турските сериали, за да надникнем в афиша на шестия сезон на сериала „Короната“, чиято премиера е на 16-и ноември. Феновете му ще видят последните дни на принцесата на народа – Даяна (Елизабет Дебики) и една блестяща кралица Елизабет II – Имелда Стонтън. Ще разберете защо сватбата на Чарлз и Камила е в сериала, а тази на Чарлз и Даяна – не.

В уникалната рубрика в „Златно време“ - „В кухнята на...“, в която надигаме капаците на тенджерите в известни филми и сериали, този път гостуваме на руската версия на историята на Шерлок Холмс и д-р Уотсън, за да сипем в чиниите... овесена каша.

И за да не са капо феновете на турските сериали – новини за Къванч Татлъту, Гьокче Бахадър и Бирдже Акалай.

Защо легендарният китарист на „Ролинг Стоунс“ Кийт Ричардс трябваше да промени стила си на свирене и какво се случва в „Улица Сезам“.

В рубриката „Ретро спорт“ пък ще видите първата част на куриозни спортове като надплюване с овчи тор или черешови костилки, мятане на мобилни телефони и на кокоши яйца.

Припомняме си и за Чичо Тиквичка на Джани Родари, но в стила на домакините, които в момента наблягат на зимнината, за по-удобно ще го напъхаме в буркан.

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели!