0

Н ад 10 килограма марихуана са открити в газова бутилка на кола. Те са намерени от митническите служители на „Капитан Андреево“ в събота, информираха от Агенция „Митници“.

Возилото е било с българска регистрация. В него е пътувал само шофьорът му. Обявил, че няма нищо за декларирано. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, в хода на която служителите открили във вътрешната част на газовата бутилка втора такава, която е била с по-малки размери. В нея е имало два полиетиленови чувала със суха зелена листна маса, която при извършения полеви наркотест реагира на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 10,180 кг и на стойност по цени за нуждите на съдебната система 40 720 лева.

По случая работи прокуратурата.

Само през последните седмици митническите служители на митническия пункт „Капитан Андреево” открили близо 20 кг наркотични вещества в напускащи страната леки автомобили с българска регистрация. Други 9,020 кг марихуана са били намерени наскоро в газова бутилка също на лек автомобил, управляван от български гражданин.