1

М ощен ураган връхлетя Бургас и региона в събота след обяд. Бурята се разрази внезапно в около 16.30 часа и продължи близо 30 минути със силен вятър и проливен дъжд. Урагана изкорени десетки дървета и изпотроши клони, които падаха върху паркирани автомобили. Нанесени са щети и върху покривите на жилищни и промишлени сгради.  Много автомобили са със щети от паднали върху тях дървета, съборени от вятъра. 

От община Бургас съобщиха, че няма сигнали за пострадали хора. Ураганът и силния вятър е причинил няколко аврии по електропреносната мрежа, вследствие на което няколко села останаха без ток. Електричеството прекъсна в Миролюбиво, Изворище, рибарското селище.  Пътната отсечка Бурга-Сарафово до Джъмбо бе затворена след възникнало там ПТП и паднало дърво. "Градският транспорт е спрян само в участъка на бул. “Мария Луиза” заради паднало дърво на пътното платно.  Използва се обходен маршрут, териториалните директори правят огледи на място", съобщиха от община Бургас.

Силните пориви на ураганния вятър на места  са достигнали до 100 км/ч или 2,8 м. в секунда, по данни на ХМО Варна и хидрометеорологичните показатели от станцията  на Община Бургас.

От областната администрация в Бургас съобщиха, че има данни за над десет яхти в Поморие, които силният вятър е завлякъл в морето. Свидетели са подали сигнал и за паднал зад борда човек. Засега не е известно каква е съдбата му. За случая е уведомена Морска администрация. Получен е сигнал за семейство, блокирано на остров Св. Иван, което отишло там на разходка. 

Рибарски лодки са останали в морето край Бургас, съобщават разтревожени близки на рибари.

 

Facebook, Mеден рудник

 

[im

Facebook, Mеден рудник

g wide]50214232[/img]