0

Р азследващите проверяват телефона на 18-годишния ученик Адриан Антонов, който в полунощ на 8 май уби 24-годишната Ани и 23-годишния Явор, блъскайки ги, докато пресичат пешеходна пътека на столичния бул. „Сливница“. Търси се дали е използвал популярната сред шофьорите навигация за мобилни устройства – Waze. Тя играе ролята на антирадар, защото с нея се проследява къде има полицейски постове или камери. 

Целта е да се докаже, че е развил напълно съзнателно 102 км/ч, каквато скорост установи изготвената за нуждите на разследването автотехническа експертиза. 

Поведение 

Вещите лица са озадачени и от факта, че младият шофьор, със стаж по-малко от три месеца, няма никакви индикации да е използвал спирачната система на автомобила. Адриан се е движел с малолитражен „Форд Ка“ и е достигнал почти максималната скорост на колата. Въпреки че е забелязал от 266 метра пешеходците, той не е реагирал да натисне спирачки. След като помита двамата млади влюбени, Адриан продължава движението си, докато просто не се спира, блъскайки се в уличен стълб. Поведението на младежа се изследва и от психолози, които да установяват състоянието му към момента на сблъсъка, тъй като няма данни да е бил под въздействието на упойващи вещества и алкохол.

Магистрали 

Междувременно братът на джигита разви още една защитна теза. Младен Антонов твърди, че Адриан познавал добре маршрута, тъй като често минавал по него, защото имал приятелка в жк „Люлин“. Дванадесетокласникът имал вечерен час, закъснявал и затова бързал да се прибере, за да не бъде наказан от родителите си. Тази година младежът е абитуриент, а в петък щяло да бъде изпращането му.

Жители на жк „Света Троица“ пък подеха инициатива на мястото на инцидента да се издигне паметник на жертвите. Освен това хората искат изграждането на пасарелка, поставяне на легнали полицаи, повече физическо присъствие на униформени по бул. „Сливница“ и бул. „Константин Величков“, които са градски магистрали, и обособяване на стационарни камери, измерващи постоянно скоростта на автомобилите.