0

Н АП пусна за продан интересни предмети с позлата. Предполагам, че и на малката ми дъщеря е ясно от кого са конфискувани шармантните мебели. Виждали сте ги и всички вие, но на видеоклипове на МВР, заснети по време на акции срещу ало-измамници, лихвари, крадци и всякаква друга паплач. Обикновено точно един вид компактно население си пада по бляскавите изпълнения. Всичко е въпрос на вкус, но въпросът е друг. Те са купени с пари от жертви, които са работили цял живот за тях. На практика цял един живот отива за крадливите задни части и алчни очи на подобни лица.

Кич

Най-големите фенове на златните орнаменти са ало-измамниците от варненския и търновския регион. Интересното е, че не само масички, кресла и вазички са аранжирани с 22 карата. При една от спецоперациите на ГДБОП преди 3 години бяха свалени пердета със златни нишки, както и аксесоари от благородния метал в тоалетнатата. „В клозета, ако нямам златО, къде другаде?!

Тоя задник на скъпо трябва да седи“, беше казал тогава един от арестуваните, а антимафиотите припаднаха от смях. До днес го повтарят като христоматиен пример за този вид бандити. Случаите обаче са хиляди и всъщност вече дори не е смешно, а трагично.

Напън

Още по-страшното е, че тези златни маси и кресла красят интериора в тотално незаконни палати. Бандитите харесват да вдигат крещяши за окото дворци, отпред да има задължително фонтанче пак с позлата, а автопарка да е от мерцедес нагоре. Разбира се, говорим за последни модели над 150 000 лв., другото е подигравка за тях.

Но в крайна сметка, вие да сте чули да е съборен или конфискуван подобен палат, лимузина? Не сте! И аз не съм. А всяка власт се пъчеше, че ей сега след малко ще ги срине. Да, ама друг път. Сигурно има някакви обори и съборетини, които са конфискувани, но основните палати са си на място. Идете и ги вижте, ако не вярвате. Да не говорим за наглите видеа в социалните мрежи, които същите бандити пускат ежедневно. И ако не дерат клетите старци и жертви у нас, то го правят в чужбина. Вече има пропищели в Гърция, РС Македония и дори Германия. Та в този ред на мисли да им се конфискуват масите и канапетата със злато е супер, но е твърде малко. Те дори не го усещат като заплаха. Докато не им се отнеме абсолютно всичко незаконно, ще продължават да се ширят в палати със златни клозети и пердета. А българските пенсионери ще ги тричат по всякакви държавни институции за чиновнически документи. Звучи като две Българии в една. Първата е за бандитите, които нямат ден трудов стаж, но водят ултраскъп начин на живот, който при нормална работа на контролните органи ще лъсне за 2 дни. Другата България е за онези нормални работещи хора, които си спазват закона.

Докато не ударят драстично по джоба бандитите, ще продължим да виждаме кресла с позлата - за нагли задници!