0

П озлатени столове, канапе и маса със злато 22 карата продава на търг Националната агенция за приходите.

Това сочи справка в портала за продажби на приходната агенция, където се предлагат различни вещи и имоти на длъжници към хазната или стоки, отнети в полза на държавата.

Орех

За продан са обявени три кресла от масивна дървесина орех с ръчна дърворезба с позлата и дамаска от жакард. Облегалките на креслата са украсени с позлатени грифони. Няма информация чия къща са красили скъпите мебели, но първоначалната цена, която иска НАП за тях, е обявена на 6544,50 лева.

Холната гарнитура включва и орехови маса и канапе, които се разиграват отделно. Масата е кръгла, а по краката й има скулптури с позлата, монтиран е и междинен плот. НАП иска за нея 1629,50 лева. Канапето е двуместно, с ръчна дърворезба и позлатени грифони на облегалката и скулптури на челните страни на подлакътниците. Дамаската е същата жакардова като на столовете. Началната цена, обявена от НАП за канапето, възлиза на 2423 лева.

Приходната агенция продава и орехови столове и маса за трапезария, вероятно на същия собственик, защото наподобяват по стил холната гарнитура. Те обаче нямат позлата и са пуснати на по-тънки цени. За осемте кресла, които също имат ръчна дърворезба и жакардова дамаска, агенцията иска 1259,50 лева. А масата е обявена на цена 942,50 лева.

Пистолети

Други интересни предложения в портала за продажби на агенцията са няколко вида пистолети. Дирекцията във Велико Търново разиграва на търг пистолет, марка АП. Началната цена е 200 лева, а търгът ще се проведе на 13 октомври.

На втори ноември пък ще се проведе търг за още три пищова, само че марка „Макаров“. Първоначалната цена на всеки е 100 лева. Задължително условие за участие в търга е наличието на разрешително за оръжие.