0

15-годишно момче е настанено в токсикологията на „Пирогов“ в безсъзнание след употреба на алкохол и райски газ в дискотека в Правец. Това разказва майка му Елица Йорданова в социалната мрежа Facebook.

Детето е било пренесено на ръце до Бърза помощ в града. А по-късно през нощта единствената линейка в града тръгнала към София.

Ето какво разказва майката на момчето:

“Моят син Макс, на 15 години, все още е в безсъзнание, въпреки положените за него грижи в спешното отделение на поликлиниката в града, и след 3-те банки глюкоза…В безсъзнание и с 1.43 промила алкохол според теста с дрегер. Нормално, добро момче, спортист, който не пуши, никога не е употребявал алкохол, райски газ и т.н. се опитва да пребори отровата в кръвта си”, пише тя.

“Това е разказ за всеобщото малодушие, за страха в малкия град и за мълчанието на агнетата. Ще се опитам да бъда максимално кратка, тъй като пиша с едната ръка, докато с другата държа главата на детето си, което се опитва да повръща. Всъщност няма какво толкова да ви разказвам, просто ще ви задам няколко въпроса, а вие не се чувствайте длъжни да ми отговаряте. Отговорете на себе си. Защо в Правец всички знаят какво се случва в дискотеката, собственост на кмета на града Румен Гунински, но всички си мълчат? Защо в дискотеката се допускат малолетни лица с хвърчащи, попълнени от когото и да е декларации, въпреки, че в тях изрично се посочва, че трябва да са попълнени от родител?”, пита майката на 15-годишния Макс.

“Замислете се, погледнете децата си, пак помислете и после отговорете на себе си. Защото ако тази нощ, “не дай си Боже” имахте нужда от линейка за вас, вашето дете, ваш близък, приятел или роднина, тя нямаше да е на разположение. Тази нощ единствената линейка в Правец кара моя син към токсикологията на “Пирогов““, завършва поста си Елица Йорданова.