0

56-годишен шофьор я открит мъртъв в камион, спрял на пътя в Парамития, Гърция с работещ двигател. Возилото е с българска регистрация, пише местното издание „Прототема“.

Полицаите се усъмнили, че има манипулиране в каросерията на тежкото возило и извършили проверка със следово куче. При щателно претърсване са намерили голямо количество канабис, скрито между превозваната стока - колички за супермаркети.

В камиона са открити три картонени кутии, в които има 54 херметически затворени опаковки суров хидропоничен канабис тип скункс с общо тегло 58 килограма и 906 грама. Незаконният товар е конфискуван заедно возилото. То е тръгнало от Испания, преминало е с кораб от Италия до Игуменица и трябвало да пристигне в Атина.

Установено е, че жител на гръцката столица и още трима негови съучастници са опитали да влязат в камиона и да вземат дрогата. Атинчанинът е задържан, а другите трима се издирват.

Срещу него и идентифицирания грък е образувано дело за внос на наркотици с цел трафик, съставляващо углавно престъпление, а арестуваният е отведен на прокурора на Плимелиодики Теспротия. В момента тече досъдебно производство за установяване и задържане на другите двама неизвестни извършители. Паралелно с това ще бъде извършена и аутопсия на тялото на водача за установяване на причините за смъртта му. Той е гръцки гражданин.