0

С ъседи, колеги и приятели си правят партия за годишния технически преглед на автомобила. Някои сервизи са обявили специални промоции, ако закарате две коли наведнъж, показа проучване на „Телеграф“.

Отстъпките са до 30 на сто за втора кола. Обикновено от акцията се възползват фирми, които имат по няколко возила, но напоследък и много приятели получават допълнителна отстъпка по този начин, разказаха от автосервиз в София.

И допълниха, че по този начин не само клиентите са доволни, а и самите сервизи, защото с намалението привличат повече хора.

Цени

Цените за техническия преглед на леките коли тръгват от 30 лв. Най-евтините сервизи са в София, като в някои цената е 30-35 лв.

Средно в столицата повечето сервизи обявяват цени около 45-46 лв. за лека кола и 50 лв. за бус или такси.

За мотоциклети цената е също 46 лв. За туристическо ремарке таксата е същата.

Най-скъпо е в Бургас, където стойността достига 55 лв.

В Русе и Плевен трябва да платите около 40 лв.

С между 5 и 8 лв. отгоре е техническият преглед на тежкотоварен автомобил. 

За преглед на кола с метанова или газова уредба ще трябва да доплатите между 5 лв. и 8 лв.

Ваучери

Много сервизи са пуснали и ваучери за годишен технически преглед.

Според потребители обаче този вариант не е най-евтиният, защото често обявените намаления са всъщност реалните стойности на услугата.

В момента могат да се купят ваучери за 45 лв., намалени от 55 лв. за сервизи в София.

Най-евтините са между 37-39 лв. за лек автомобил.

За посещението не е необходимо да се записва час, като обслужването става според това колко коли има в обекта в момента, в който пристигнете.

По думите на потребители този вариант губи много време и е по-удобно, когато сервизът работи с предварително записан час.

Когато закупите ваучера, ще ви дадат специален код, който трябва да се представи на място, за да направят прегледа на возилото.