0

С лед горещия петък, когато температурите достигнаха на места до 39 градуса, в събота времето на Западна България ще претърпи промяна. Това каза пред „Телеграф“ климатологът Симеон Матев.

Температурите в Западна България ще бъдат между 23 и 28 градуса. Ще има разкъсана променлива облачност и на места ще превалява и прегърмява. Промяната ще настъпи още в събота следобед и през нощта в неделя. Това влошаване на времето ще продължи докъм четвъртък-петък следващата седмица.

Горещо

Същевременно в Източна България ще остане горещо, с максимални температури 32-33 градуса. Ще има много слънчеви часове, заоблачаванията ще са краткотрайни. Главно на места в североизточните райони е възможно за кратко да превали. По морето ще е слънчево, но ветровито. Временни заоблачавания ще има по Северното Черноморие, но вероятността от валежи е малка. Температурите на въздуха ще стигат до 29-31 градуса. Температурата на морската вода е 26-28 градуса.

През първите три-четири дни от новата седмица в западната половина от страната преди обед ще има слънчеви часове, но около и след пладне ще се заоблачава, ще има валежи и гръмотевични бури.

По същото време над Източна България ще се задържи предимно слънчево, с временни заоблачавания и почти без валежи. Температурите до четвъртък в западната част на страната ще бъдат 24-25 градуса, а на изток ще стигат до 29-30 градуса.

След петък отново над цялата страна ще се установи предимно слънчево време, а температурите ще се повишат.