0

Т аткото на изчезналия Сашко, който бе открит в събота в планината - Александър Цветанов даде актуална информация за състоянието на детето и пусна във Фейсбук негова снимка от "Пирогов", след като детето беше изведено от интензивното. "Сашко е много по-добре", съобщи таткото. Пред „Телеграф“ пък допълни, че момченцето вече се храни само, но все още не говори.

Прокуратурата и МВР работят по поне три версии за изчезването на малкия Сашко от Перник. Първата е, че момченцето аутист е избягало само. Останалите са, че е бил отвлечен или държан някъде, научи пък „Телеграф“ от разследването. Към момента официално е съобщено, че бащата на Сашко – Александър Цветанов, не е дал откуп. Стана ясно още, че обявената награда от 100 000 лв. пък е отказана от спасителите Милко и Веско. Те се включили в издирването на детето още от първия ден.

Шефът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров пък коментира, че 12-годишното момченце няма наранявания или повреди, които да застрашават живота му. „С Александър ще работят психолози. Днес той ще бъде преведен от реанимация в нормална стая, след което предстои да бъде изписан. Как му се отразяват 8 дни в планината - зависи от много неща”, допълни д-р Димитров.

Полицаи заявиха ,че същинското разследване тепърва започва. Криминални психолози и експерти, които работят с деца с аутизъм, ще се занимават със Сашко, за да разберат какво се е случило.