0

П о всяка вероятност шофиране с висока скорост е причината за тежката катастрофа, която стана във вторник вечерта  в Панчарево. Това заяви за „Телеграф“ пътният експерт Диана Русинова.

По думите й става въпрос за лек автомобил, който е пътувал от Самоков за София и се е ударил челно в друга, пътуващ в обратна посока. Веднага след това вероятно карайки на близка дистанция е ударил отзад друга лека кола.

„В резултат на удара е настъпила смърт на лице около 30-годишна възраст. 16-годишно момиче е в изключително тежко състояние. Две деца, пътували на задната седалка на другия автомобил също са пострадали“, обясни Русинова.

„Много тежък инцидент. Вероятно се касае за незачитане на ограничението за скоростта. Там ограничението е до 50 км/ч. Грешка на водача е причината“, каза още пътният експерт.

По думите й има вероятност водачът, причинил катастрофа, да е употребил алкохол, но това трябва да се установи от органите на реда. Тя пожела бързо възстановяване на пострадалите и изрази съболезнования на близките на загиналия.

Ранените при инцидента са настанени в три болници - „Пирогов“, Окръжна болница – София и УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. В най-голямата спешна болница у нас са настанени четирима души – две деца и двама пълнолетни, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Валентин Димитров. Едно момче е с голяма травма на главата, няма опасност за живота му. Други две момчета пък са обработени в противошокова зала и са освободени за домашно лечение.

29-годишна жена е с полифрактура в много тежко състояние. Претърпяла е операция за спиране на кръвотечение в гръдната област и е настанена в реанимация.

Три момичета на 14, 16 и 18-годишна възраст са настанени в УМБАЛ „Света Анна“, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков. 16-годишното момиче е изпаднало в кома преди да бъде настанено в болницата. То е с черепно-мозъчна травма, наранявания на гърди и корем, фрактури и на двете бедра. Оперирана от коремните хирурзи с голямо количество кръв в стомаха, отстранен е и далакът й. 18-годишната пациентка пък е настанена в Неврохирургия с травми на мозъка и лицевите кости и фрактура на ръка. Състоянието й е стабилизирано. В реанимация с опасност за живота е 14-годишното момиче. То е с гръдно-коремна травма и фрактура на тазобедрена става.

Сигнал за тежкия инцидент е подаден в 22.02 часа във вторник вечерта, съобщиха от Спешна помощ.